Help

Een overzicht van beschikbare informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Klik op een vraag en het antwoord verschijnt er onder. Opnieuw klikken zal het antwoord weer laten verdwijnen.


Kijk ook de instructiefilmpjes:

Eenmalig aanmelden op de website: hier

Plaatsen van een nieuw sjnabbeltje: hier


Aanmelden en inloggen

Onder 'Eigen gegevens' kan in het veld voor het email adres een ander email adres worden ingevuld.

De website gebruikt Google Maps om de juiste woonplaats te vinden die bij een postcode hoort. De Belgische Post gebruikt één viercijferige postcode die geldt voor een hele gemeente. Google Maps geeft dan de plaats die geografisch in het midden ligt van die gemeente.

Als tijdens het inloggen blijkt dat uw wachtwoord niet klopt, verschijnt de melding:
'Deze combinatie emailadres en wachtwoord is niet herkend. Klik hier als u een nieuw wachtwoord wilt aanvragen'.
Als u klikt op de link in deze tekst, komt er een scherm met de titel 'Nieuw wachtwoord aanmaken'. En als u daar uw emailadres invult, verstuurt de sjnabbeltjes-website een bericht naar dat emailadres. In dat bericht staat een link waarmee u op de site een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.
Let op: U kunt dan een nieuwe wachtwoord invullen en moet dit wachtwoord vervolgens herhalen ter bevestiging.
Als u klaar bent, klikt u op de grijze button met de tekst 'Bevestigen'.
Daarna verschijnt een scherm met de mededeling dat uw wachtwoord is opgeslagen.

Waarom is dit zo ingewikkeld?
Uit privacy overwegingen mag een website geen wachtwoorden bewaren, alleen een (technisch ingewikkelde) manier om te controleren of een ingevuld wachtwoord klopt. Daarom moet u een nieuw wachtwoord moet opgeven, zodat de website opnieuw deze controle kan inbouwen voor vervolgbezoeken.

Elke gebruiker heeft een naam op de website nodig. Deze kan zelf worden gekozen bij het aanmelden. Een gebruikersnaam is minimaal vier tekens lang en maximaal vijftien tekens. Spaties zijn niet mogelijk.

Een wachtwoord moet minimaal vier tekens lang zijn. Het mag bestaan uit letters, cijfers en andere gangbare tekens. Het verschil tussen hoofd- en kleine letters is van belang. Een spatie is ook toegestaan, maar niet als eerste en/of laatste teken(s).

Een van de voordelen van de nieuwe website is dat bij het aanmelden het emailadres gecontroleerd wordt. Op de vorige website was dat niet mogelijk. Het gebruikersbestand van de vorige website is daardoor 'vervuild', de adressen kloppen niet (meer) of worden niet meer gebruikt. Daarom willen wij graag met een schone lei beginnen.

Sjnabbeltjes op de website

De voorpagina van de website toont altijd de nieuwste 30 sjnabbeltjes.
Klikken op de kolomtitel 'Nieuwste berichten' brengt u naar een nieuwe pagina met álle sjnabbeltjes, aflopend gesorteerd op binnenkomst.

TIP: Vervolgens kunt u links boven de knop 'Eigen sjnabbeltjes', onder 'Alle afstanden' een kortere afstand kiezen, om alleen alle nieuwste sjnabbeltjes in de buurt te zien.
TIP: Rechts onderaan de pagina kunt u het aantal getoonde sjnabbeltjes per pagina instellen.

Het is ook mogelijk om op één van de rubrieknamen aan de linkerzijde van het scherm te klikken. Dat brengt u naar nieuwe pagina met alle sjnabbeltjes in die specifieke rubriek, aflopen gesorteerd op binnenkomst.

Verloren en gevonden is een aparte rubriek geworden en staat dus onder de V.

Een sjnabbeltje blijft op de website staan totdat u deze zelf verwijdert.

Als aanbieder kunt u toestaan dat andere bezoekers van de website bieden op uw aanbod. Dit is een keuze die u tijdens het plaatsen maakt, of achteraf kunt wijzigen door het sjnabbeltje te wijzigen.

Alle ingelogde gebruikers van de webite kunnen een bod doen door het sjnabbeltje op te roepen en een bedrag in te vullen in het veld rechtsonder 'Doe een bod' en te klikken op de grijze button met de tekst 'Plaatsen'.

Een nieuw bod moet altijd hoger zijn dan een eerder bod, maar mag lager zijn dan de vraagprijs.
Het nieuwe bod wordt meteen vermeld bovenaan in de lijst onder 'Doe een bod'.
De sjnabbeltjes-website verstuurt bij elk nieuw bod automatisch een bericht aan de aanbieder. Daarin staat het nieuwe bod en ook het emailadres van de bieder.

Als u linksboven op de grijze button klikt met 'Eigen biedingen' ziet u een overzicht van alle eerdere biedingen die u heeft gedaan.
Het is niet mogelijk om een eerder bod in te trekken. Het is wel mogelijk opnieuw een hoger bod te doen.
Biedingen blijven zichtbaar zo lang het sjnabbeltje op de website staat. Op het moment dat een sjnabbeltje (waarop eigen biedingen lopen) wordt verwijderd, zullen de eigen biedingen ook verdwijnen.

U kunt op verschillende manieren zoeken.

Zoekregel
De zoekregel bevindt zich bovenaan de homepage en alle andere pagina's van de website.
Hier kunt u een of meerdere woorden invullen of een berichtnummer.
Als u meer dan een term invult, dient u deze te scheiden door een spatie.
Er wordt altijd gezocht op delen van woorden, dus als u bijvoorbeeld 'huis' invult, worden ook resultaten getoond als huisdier of vakantiehuis.
Indien gewenst, kunt u ook aangeven binnen welke rubriek u wilt zoeken.
Vervolgens klikt u op de grijze button met de tekst 'Zoeken'.
Het resultaat van uw zoekactie wordt getoond in een lijst met gevonden sjnabbeltjes.
U kunt een sjnabbeltje dat u wilt bekijken, openen door op de titel te klikken of op de foto.

Uitgebreid zoeken
Aan de rechterkant van de zoekregel kunt u klikken op de link 'Uitgebreid zoeken'.
In het scherm dat dan verschijnt, heeft u als extra zoekoptie het zoeken binnen afstand van een postcode.
Verder staan hier opnieuw de zoekopties vermeld die ook in de zoekregel staan: zoeken op tekst, rubriek en berichtnummer.

Zoeken op berichtnummer
Ieder sjnabbeltje heeft een uniek berichtnummer. In de sjnabbeltjes die worden doorgeplaatst naar de bladen van Gilsing Weekbladen BV staat altijd dit berichtnummer. Met dit berichtnummer kan een geinteresseerde naar de sjnabbeltjes-website gaan en het bericht opzoeken zodat hij ook eventuele afbeeldingen kan bekijken of een deel van de tekst dat niet in het blaadje staat afgedrukt. Indien de aanbieder ervoor heeft gekozen om bieden toe te staan, dan is dat daar ook mogelijk. Tenslotte kan hier aan de aanbieder per email een bericht gestuurd worden.

Om uw bericht te wijzigen klikt u linksboven op de grijze button met de tekst 'Eigen sjnabbeltjes'.
In het scherm dat verschijnt, staat een lijst met alle sjnabbeltjes die u heeft geplaatst.

Verwijderen: klikt rechts in de berichtregel op het X teken.
Vervolgens verschijnt een scherm met de vraag 'Weet u zeker dat u dit bericht wilt verwijderen?. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.'
Als u het sjnabbeltje definitief wilt verwijderen, klikt u op de button met de tekst 'Verwijderen'.
Daarna verschijnt een scherm met een bevestiging van het verwijderen.

Om uw bericht te wijzigen klikt u linksboven op de grijze button met de tekst 'Eigen sjnabbeltjes'.
In het scherm dat verschijnt, staat een lijst met alle sjnabbeltjes die u heeft geplaatst.

Wijzigen: klik rechts op het potlood-symbool.
Vervolgens doorloopt u dezelfde stappen als bij het aanmaken van uw sjnabbeltje en kunt u de gegevens in dezelfde volgorde wijzigen of aanvullen.
Nadat u aan het eind geklikt heeft op de grijze button met de tekst 'Plaatsen' verschijnt een scherm met de mededeling dat uw wijzigingen zijn bewaard.

Aanmelden (registreren) is noodzakelijk voor het kunnen plaatsen van sjnabbeltjes en voor het doen van biedingen. Aanmelden is eenmalig. Bij vervolgbezoeken is het niet meer nodig.

Sjnabbeltjes in de weekbladen (doorplaatsen)

Het is niet mogelijk zelf een datum te kiezen waarin een sjnabbeltje in de bladen wordt opgenomen. De sjnabbeltjes van de website worden doorgeplaatst in de eerstvolgende verschijningsweek. Hierover wordt u per email geïnformeerd.

Om voor doorplaatsing in aanmerking te komen gelden enkele regels:

 • Het gaat om incidentele particuliere handel. Dit is uitsluitend ter beoordeling van de uitgever.
 • Vermelding van uw telefoonnummer onder 'Eigen gegevens'. Wij zijn van mening dat lezers van het papieren blad geen computer nodig moeten hebben om te kunnen reageren.
 • Géén verwijzing naar (foto’s op) deze of een andere website. Als een foto op de sjnabbeltjes website staat, zal dit automatisch (!) worden vermeld bij het sjnabbeltje in de bladen.
 • Géén verhuur of verkoop van onroerend goed (huizen, garages e.d.). Dit beschouwen wij als niet-particuliere handel.
 • Géén aangeboden diensten of betaalde hulp, zoals tuinman, huishoudhulp e.d. Dit beschouwen wij als niet-particuliere handel.
 • Géén vacature of oproep voor hulpkrachten. Dit beschouwen wij als niet-particuliere handel.
 • Géén emailadres vermelden. Via de website is het mogelijk te reageren via een contactformulier. Elk sjnabbeltje heeft een uniek nummer, dit wordt altijd vermeld bij alle sjnabbeltjes in de bladen.

Bij doorplaatsing in bladen worden deze onderdelen van uw sjnabbeltje gebruikt:

 • aangeboden of gezocht
 • de beschrijving
 • de prijs
 • het telefoonnummer

Tevens wordt het berichtnummer toegevoegd, zodat lezers het sjnabbeltje kunnen opzoeken op de website. De website biedt meer tekst, foto's en de mogelijkheid tot emailen en bieden (mits de aanbieder daarvoor kiest).

Een sjnabbeltje heeft een maximale lengte van 150 tekens (inclusief letters, cijfers, spaties, leestekens). Om de inhoud optimaal te gebruiken is het daarom verstandig in de beschrijving geen onderdelen te herhalen die sowieso al gebruikt worden.

Elk sjnabbeltje wordt onder voorwaarden gratis en eenmalig geplaatst in het blad dat Gilsing uitgeeft in uw buurt. De buurt wordt bepaald op basis van uw postcode. Daarnaast worden geaccepteerde sjnabbeltjes ook doorgeplaatst in andere bladen in de regio.

Elk blad van Gilsing wordt wekelijks door duizenden mensen gelezen. En elk sjnabbeltje komt al snel in 5-10 weekbladen. Dus uw sjnabbeltje wordt in enkele uren door heel veel mensen gezien ! Dit vergroot uw succeskans enorm.

Overige vragen

U kunt op twee manieren reageren op een bericht:
Als de plaatser van het sjnabbeltje een telefoonnummer heeft opgegeven, kunt u hem of haar bellen.
Daarnaast kunt u de aanbieder altijd per email een bericht sturen. Klik hiervoor op de grijze button rechtsonder met de tekst 'Email adverteerder'. Vervolgens verschijnt een scherm waarin uw gegevens vermeld staan en u uw vraag kunt invoeren. Als u klikt op de grijze button met de tekst 'Verzenden' wordt het bericht verzonden naar de aanbieder.