Bewaar

NANCY trilogie 798 pag. 3 delige roman.

  • Berichtnummer: 307708
  • 134 x bekeken
  • 0 x bewaard
  • sinds 08 Dec. ` 19 19:08
NANCY trilogie 798 pag. 3 delige roman.
NANCY trilogie 798 pag. 3 delige roman.
NANCY trilogie 798 pag. 3 delige roman.

v.a. €5


Beschrijving

* Glazen vogels (2002)
* Lenteanemoon (2004)................ Niet te lang wachten, deze trilogie is snel verkocht !
* Nancy (2004)

De trilogie speelt zich af in het Zweedse arbeidersmilieu van de jaren dertig. Centraal staat de dertienjarige Nancy die probeert los te komen van haar moeder en zussen. Met haar vader en broers heeft ze een minder innige band. Haar passie voor boeken en leren past niet bij wat van haar als vrouw verwacht wordt. Desondanks droomt ze ervan om een ander volwassen leven te leiden dan de vrouwen die ze om zich heen ziet. Wanneer de tweede wereldoorlog uitbreekt en haar broers opgeroepen worden, biedt dit voor Nancy een kans om een nieuwe rol op te nemen en zich te emanciperen.
In het verhaal komen alle typische elementen van een bildungsroman aan bod: verliefdheid, verwarring, dromen en ambities. De verhuis van het platteland naar Uppsala staat symbool voor de weg die Nancy aflegt om haar eigen plek te ontdekken én te veroveren.
De trilogie is erg realistisch en zonder franjes of ingewikkelde plotwendingen geschreven. De tijdsgeest komt goed naar voren in de themas als vrouwenemancipatie, de rol van het onderwijs, machtsrelaties (vb. de eerbied die een dominee als vanzelfsprekend geniet) en de positie van arbeiders. Het sobere taalgebruik zorgt er in combinatie met de thematiek soms voor dat het verhaal ietwat ouderwets aandoet, maar het hoofdpersonage is wel interessant. Het tweede en derde boek bevatten meer dramatiek en diepgang dan het eerste, maar opnieuw is eerder sprake van een kabbelend verhaal dan van een trilogie die je elke seconde aan je stoel kluistert en waarvan je de afloop zo snel mogelijk te weten wilt komen.

TIP !  Klik rechtsboven ook eens op:    Bekijk meer advertenties

Lees de volledige omschrijving

Menu